Om å nyte en god kopp te

 


 L1030789

 

Bare ved å være oppmerksom på nåtiden, er hendene i stand til å føle den behagelige varmen i koppen.

Bare i nåtiden kan du kjenne aromaen og glede deg over den søte og delikate smaken.

Hvis du grubler over fortiden, eller bekymrer deg for fremtiden, vil du gå glipp av opplevelsen av å nyte en god kopp te.

Du vil se ned i koppen og teen vil være borte.

Slik er det også med livet.

Hvis du ikke er fullstendig tilstede i nåtiden, vil du se deg rundt og oppdage at den er borte. Du vil…

Les mer

Hvordan stimulerer du din kreativitet?

DSC_0004

En ettermiddag der tid opphører, der tanker om hva som skal gjøres opphører, gir meg ro. Ro gir meg nærvær til meg selv, mine følelser som stimulerer min kreativitet.
Det er tankevekkende å tenke på at dette er et stimuli. I vår verden er den allmenne oppfatning at det er først når vi er i aktivitet at vi produserer. Gang på gang har jeg opplevd at jeg blir inspirert når jeg er i meditatasjon.

DSC_0121.JPG
Nærværet utfordrer sider av meg selv, sider som ikke er berørt. Sider som både leder meg videre mot min…

Les mer

God innsikt, - for bedre utsikt!

November 2008 075


"Hvorfor har ingen vist meg dette før?"

Ordene kommer fra en klient jeg har arbeidet med en tid. Vi holder på med øvelser i stående, finne balansen. Kjenne på det lille, hva som skjer i kroppen med liten bevegelse. Oppleve sin egen balanse og kjenne at du er stabil selv om du beveger deg noe over mot venstre og så til høyre. Stå på et bein. Kjenne, oppleve seg selv gjennom sin egen indre kraft.

Ja for det er det det handler om. Tenk deg den tradisjonelle vekten med skåler på hver side. Det tre…

Les mer

Takk, - medsøstre

Mennesker  damer 50 årene

Kvinne dagen, - en dag for å kjenne på en kvinnes variabler i livet. Et spekter fra glede og til sorg. Glede av å være den frie kvinne som kan gjøre det jeg vil, som har mulighet til å velge de muligheter som byr seg. Jeg kjenner jeg er privilegert, men er det dette som er det virkelige livet? Er det dette som skal være privilegiet. Bort fra basis, basis til å være kvinne med primære muligheter. Muligheten til å bare være mor. Kan dette kombineres? Å være yrkeskvinne og mor samtidig. Vi er kvinn…

Les mer

To mødre, - samme opplevelse, - forskjellig løsning

IMG_1005 2

Jeg minnes en opplevelse med min sønn da han brakk armen på sykkelbanen da han mistet litt kontrollen og brakk begge beina i underarmen. Det ene beinet stod i posisjon men det andre måtte reponderes i narkose.

Det ble en natt på sykehuset, - og påløpende dag hjemme fra arbeid og skole for begge.

2 uker senere på kontroll står beinet fremdeles ut av posisjon. Operasjon, og stabilisering med plate og skruer må til.

Min 9 åring er tapper. Han forstår sin situasjon. Jeg kan bare være sammen med h…

Les mer

Om begynnende demens, - om sorg, – om å miste nære relasjoner

IMG_1159

Det kommer en tid i livet da de indre kroppslige endringer kommer til uttrykk gjennom vår adferd. Demens er en vanlig svikt ved aldring. For mange er dette flaut, – og mange blir depressive i begynnerfasen, når de forstår hva det er som skjer og de ikke kan kontrollere.

Begynnende demens, – hukommelsen, korttidsminne som svikter. Det er vanskelig i en periode når den det gjelder er klar over sin sviktende hukommelse. Hvordan takler man dette? Hvordan kan man spille på dette?

Min mor har alltid…

Les mer

Jeg trapper ned,- Maria trapper opp

Maria Schille bilde

Etter 40 år i praksis som fysioterapeut er det herlig å gi tømmene over til Maria som har tatt tak i tømmene for å drive praksisen videre.

Maria har også et stort engasjement for en helhetlig behandling som hun opplevde som svært nyttig etter første kurs i Basal kroppskjennskap. I sin søknad til Haugesund Kommune om å overta praksis med driftstilskudd skriver hun:

"Med økende erfaring i faget har jeg også blitt mer og mer interessert i de pasientene og de problemstillingene som ikke s…

Les mer

Kolonnekjøring

IMG_0077
Værmeldingen, -  vegmeldingen.

Været som merkes på kroppen. Ristingne i bilen etter hvert som vi nærmer oss fjellet.

Pusten blir kortere. Det stive blikket. De små pupillene og spenningen i øyemuskulaturen. Kontakten med gasspedalen, beinet som spenner seg og grepet om rattet som blir hardere.Vil vi rekke kolonnen før veien stenger?

IMG_1258

Menneskene i kolonnen. Går raskt fram mot begynnelsen av den uendelige rekken med biler. Hendene i lommene. Skuldrene trukket høyt opp. De raske skrittene gir g…

Les mer

Romjulssjukå,- har du det?

L1090197

Som julen gjentar seg, - gjentar romjulssjukå seg. Hvert år når julaften er overstått, - roen har senket seg, renner energien ut som om bunnproppen ikke har trutna.

Hver høst, tror jeg, at jeg har et halvt år foran meg, og hver høst er den sanne realitet at jeg er 45 dager i minus allerede ved oppstart. Jeg har satt mine planer, som om jeg har et halvt år. Det går jo ikke!

Har aldri tenkt over dette før i år da min mann begynte å snakke om mi "Romjulssjukå" Det er godt å ha noen som reflektere…

Les mer

Jul, - og små barnehender

IMG_5566 3

I denne søte juletid er det mange minner om tradisjoner som dukker opp. Når jeg leder mine bevegelsesgrupper i Basal kroppskjennskap kommer mange minner og erindringer fram. Noen gode og noen mindre gode. Å få anledning å "lufte" opplevelser som kommer innenfra og få andres aksept, fremmer muligheten for endring i dyptliggende tradisjoner som ikke har vært helsefremmende for den som bærer opplevelsen

I tradisjonens tro skal det vaskes og bakes til jul. Det siste innebærer en del rot og støv. De…

Les mer