Skoleferie og foreldretid

Har du kjent på frustrasjonen. Tenåringen som snur døgnet på hodet i skoleferien?. Som legger seg når du står opp og står opp når du er på vei til sengs. Ja ikke riktig helt slik, men det kan oppleves slik. Når barna har noen ekstra uker ferie enn du har. Jeg kjenner at jeg mister kontrollen på hele familiestrukturen. Det oppleves som de overtar hele hjemmet og bruker det. Ikke noe er slik det var når jeg forlot det om morgenen.

I min frustrasjon legger jeg store A4 ark med diverse oppgaver rundt om i huset for å få mine ønsker oppfylt av hva jeg mener er minimum av hva de kan utrette av forefallende husarbeid før jeg kommer hjem fra jobb.  Dette gjorde jeg for jeg vet at dersom de møter på et hinder, les papirlapp, der de er ville de kanskje gjøre det jeg hadde tenkt de skulle gjøre. Som da en av mine sønner begynte å ta seg til rette på vårt soverom og bredde seg utover sengen i sin fulle lengde med data og telefon og andre duppeditter.

Da var grensen nådd og lappen fikk teksten:

"Stopp. Dette er vår seng. Chill i din egen. Mamma"

Nå har det seg slik at vi også har en 4 måneder gammel valp som ikke kan lese.


Ja ja, av og til møter man seg selv og må le av det hele. Skoleferie er jobb for foreldre. Men den maktesløsheten blir man frustrert over, eller hva med deg? Kjenner du deg igjen?

Write your text by editing it directly on this page.